De kans is erg groot dat je op zoek bent naar een soepmaker voor bij jou in huis. Als dit niet het geval zou zijn dan was je namelijk nooit bij ons op de site terecht gekomen. Met dit product ben je in staat om echt de meest heerlijke soepen klaar te maken. Met een soepmakers is het niet meer noodzakelijk om alles los te bereiden, je kunt het gewoon bij elkaar gooien. Vervolgens hoef je eigenlijk alleen maar op de knop te drukken. Voordat je zomaar een soepmaker koopt is het handig om dit artikel even goed door te nemen. We hebben het namelijk wat makkelijker voor je gemaakt door de belangrijkste informatie omtrent deze aankoop en de beste soepmakers voor je onder elkaar te zetten. Dit zorgt ervoor dat je beter weet wat je kunt verwachten bij het maken van deze aankoop.

Het belang van een soepmaker

Verderop in dit artikel zullen we je meer laten zien over de beste soepmakers die je op dit moment kunt vinden. Maar voor het zover is zullen we eerst in moeten gaan op de voordelen die je zal ondervinden bij het maken van deze aankoop. Hoewel het niet de belangrijkste aanwinst is voor in de keuken kunnen soepmakers veel tijd, stress en afwas besparen. Soepmakers kunnen ontzettend snel een soep klaarmaken voor bij het eten. Als u een staafmixer gebruikt om te mixen in plaats van een blender zal je nooit zo’n heerlijke soep krijgen als bij het gebruik van een soepmaker. Soepmakers zijn ook niet altijd alleen voor soepen. Veel modellen kunnen smoothies, koude dranken, dips, sauzen en zelfs babyvoeding klaarmaken. Soepmakers vallen in twee categorieën. Je hebt eenvoudige modellen die weinig meer nodig hebben dan het hakken van ingrediënten en het drukken op een knop. De uitgebreide modellen kunnen ook andere dingen klaarmaken.

Vergeleken met magnetrons, ovens, vaatwassers en wasmachines zijn soepmakers een relatief kleine investering. Soepen zijn een geweldige manier om gezond te eten. Je kunt ze vullen met groenten en met behulp van een soepmaker weet je precies wat je erin stopt. In tegenstelling tot het kopen van ingeblikte soepen in de supermarkt, weet je altijd alle ingrediënten die je kiest als je ze zelf maakt. Dit maakt het mogelijk om de hoeveelheid zout en suiker die je binnenkrijgt onder controle te houden. Ideaal voor de mensen die graag af zouden willen vallen. Omdat soep meestal als voorgerecht wordt geserveerd, is het erg handig om het buiten het fornuis in de keuken te kunnen bereiden. Dit zorgt ervoor dat de pitjes op het fornuis vrij zijn voor het hoofdgerecht en voor de andere gerechten. Ook zijn de soepmakers gemakkelijk schoon te maken. Hierdoor hoef je dus niet meer alles los af te wassen.

Top 5 beste soepmakers

Soepmakers komen voor in alle mogelijke soorten en maten. Dit is dan ook gelijk de reden dat er ontzettend veel mensen zijn die het lastig vinden om deze aankoop te maken voor bij hen in huis. Voor welke soepmaker zou je namelijk moeten kiezen? Om je wat beter op weg te helpen hebben we hieronder een selectie voo je gemaakt met de beste soepmakers die je op dit moment kunt vinden. Al deze soepmakers zijn voorzien van een prima prijs kwaliteit verhouding. Dit zorgt er dus voor dat je zeker weet dat je geen verkeerde aankoop zult maken:

Philips Viva HR2204/80

Deze soepmaker lijkt sterk op de optie die we je straks zullen laten zien, echter is hij net even iets nieuwer. Met deze handige soepmaker ben je in staat om jouw soepen in wel 18 minuten klaar te maken. Dit is echt ontzettend snel in verhouding tot enkele andere modellen. De diverse standen zorgen ervoor dat het mogelijk is om diverse soorten soepen klaar te maken. Zo ben je naast het klaarmaken van een harde soep in staat om bijvoorbeeld een heerlijke saus klaar te maken. Bij aankoop krijg je ook een handig receptenboekje. Hierin staan lekkere soepen die je klaar kunt maken.

Voordelen

 • Met deze soepmaker kan je soep klaarmaken in maar 18 minuten
 • Door de keuze voor de sterke materialen ben je voorzien van een lange levensduur

Philips Viva Collectie HR2203/80

Dit is ook echt een zeer goede optie om voo te gaan. De Philips Viva Collection HR2203/80 SoupMaker is voorzien van een roestvrijstalen blender. Dit sterke materiaal zorgt ervoor dat je aankoop lang mee zal gaan. De blender heeft 5 standaardinstellingen voor optimale vrijheid tijdens het koken. Het enige wat u hoeft te doen is zorgen voor verse ingrediënten. Je kunt een soep klaarmaken in 18 minuten. Dit is dus ook weer erg snel. Het is ook mogelijk om koude smoothies te maken met vers fruit. De blender schakelt automatisch uit als het programma klaar is en je klaar bent met de bereiding. De kan heeft een inhoud van 1,2 liter. Dit zorgt ervoor dat je ruim 4 porties in een keer klaar kunt maken.

Voordelen

 • Door het verwarmingssysteem zal je jouw soep lange warm kunnen houden
 • De blender heeft 5 automatische programma’s voor het maken van saus of soep
 • Bij aankoop krijg je een receptenboek met diverse soorten soepen om te maken

DOMO DO499BL Soepmaker

Deze DOMO DO499BL Soepmaker is in staat om echt alles klaar te maken. Of je nu van plan bent om een saus te maken of dat je wel zin hebt in een kom met grove soep, de mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos. De soepmixer heeft 4 verschillende standen: glad, grof, sap en een reinigingsprogramma. Vul de 1,7-liter roestvrijstalen kan met je favoriete ingrediënten, selecteer 1 van de 4 programma’s op het handige display en laat de blender het werk doen. Omdat hij aan het einde automatisch uitschakelt en een eindsignaal heef zal je niet meer bij je soep hoeven blijven te wachten totdat alles klaar is. Wilt u een ijskoude smoothie maken? Gebruik dan deze soepmachine als een traditionele blender. Met dit product is het allemaal mogelijk.

Voordelen

 • Een roestvrijstalen kruik zorg ervoor dat hij lekker warm blijft na het koken
 • De blender heeft een verwarmingsfunctie om je soep warm te houden
 • Door het uitgebreide receptenboek kan je alle mogelijke soepen klaarmaken

Moulinex LM542110 Soepmaker

Met de Moulinex LM542110 Soepmaker is het mogelijk om in een handomdraai warme soepen, sauzen en koude smoothies klaar te maken. Dankzij de kookfunctie ben je in staat om rauwe ingrediënten klaar te maken to een warme en gladde soep of saus. Doe de ingrediënten in de blender, stel de timer in en druk op de knop. De soepmaker zal vervolgens alles zelf doen, dit is dus echt ontzettend handig voor in de keuken. Met de 4 voorgeprogrammeerde programma’s kan je een keuze maken tussen verschillende soorten opties. Dit zijn de gladde soepen, grove soepen, smoothies en sauzen. Naast de eenvoudige reinigingsfunctie kun je de pot van de blender in de vaatwasser schoonmaken. Dit zorgt ervoor dat je niet meer met allerlei afwas aan de haal hoeft na het koken.

Voordelen

 • De blender maakt van rauwe ingrediënten klaar door de speciale kookfunctie
 • De blender heeft een timer zodat je de tijd niet in de gaten hoeft te houden.
 • Je kunt de blender gemakkelijk schoonmaken in de vaatwasser

Domo DO705BL

Als je ontzettend veel vrijheid wilt hebben bij het mengen van je soep dan is dit een van de beste opties die je maar kunt kiezen. Met de Domo DO705BL ben je in staat om echt zelf je soep klaar te maken. Hij is voorzien van ruim 6 verschillende snelheden. Zo kun je zelf bepalen of  je jouw soep wilt mengen tot hij helemaal glad is of dat je juist stukjes in je soep wilt hebben. Naast hete soep zijn er ook speciale snelheden voor jam of sap. Door het receptenboek wat je bij aankoop krijgt hoef je nooit meer zonder inspiratie te zetten. Hierin staan recepten voor heerlijke soepen. Met de 2-liter roestvrijstalen kan je genoeg soep maken voor 6 personen in 1 keer. Het enige wat je hoeft te doen, is verse ingrediënten te kopen en deze in de soepmachine te doen. Hoe makkelijk kan het zijn?

Voordelen

 • Door de roestvrijstalen kan zal je jouw soep altijd warm houden
 • De blender is voorzien van een verwarmingsfunctie om je soep op temperatuur te houden
 • Dankzij de 2-liter inhoud van de kan kun je gelijk veel soep klaarmaken

Mocht je het zelf lekker vinden om thuis soep klaar te maken dan is een soepmaker echt een ontzettend handige keuze voor bij jou in huis. Middels een soepmaker ben je namelijk in staat om binnen een paar minuten een heerlijke soep klaar te maken. Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om alles los klaar te maken. Dit is niet alleen veel makkelijker, maar het scheelt ook nog eens ontzettend veel afwas. Wanneer je kiest voor een van de soepmakers die we in dit artikel hebben benoemd weet je zeker dat ook jij voorzien bent van een uitstekende aanwinst. Blijf overigens zeker even hangen op deze site om ook de andere artikelen door te nemen. We hebben namelijk nog veel meer handige artikelen voor het maken van de beste aankopen.